Parship review

Wat je moet weten
Onbetwiste #1 van België: serieus, meest leden én contactgarantie
Evenwichtige verhouding man/vrouw
Partnervoorstellen op maat (werkt voor een keer echt goed!)
Gewoon erg aangename website (met mobiele app)

Slogan:

Vind de partner die echt bij je past

Type:

Liefde (hetero & holebi)

Voor wie?

85 % van de leden is 30 jaar of ouder. Bij PARSHIP zijn er voornamelijk singles die serieus op zoek zijn naar een partner voor een langdurige relatie. De leeftijd van de leden is evenwichtig verdeeld, maar het merendeel van de leden is tussen 30 en 55 jaar

Parship.be bezoeken

 

 

 

Parship.be recensie & ervaringen

 

Het hart van Parship: een zeer visuele en veelzeggende manier om te zien of iemand echt bij je past.
parship.be matching points

Registreren & coole vragenlijst

parship-vragenlijst

Parship.be visuele vragen

Parship.be pakt het wat ludieker en interessanter aan om je profiel in kaart te brengen.

Zo probeert parship.be onder andere aan de hand van afbeeldingen die je moet beschrijven meer over je karakter te weten te komen. Of schetsen ze situaties; bvb je glijdt uit op het voetpad en mensen willen je helpen, en peilen zo naar je reactie op deze situatie.

Dat is wel een originele beoordeling en echt een volkomen andere manier dan op de standaardvraag “ben jij nieuwsgierig” een keuzerondje aan te klikken van helemaal oneens tot helemaal eens.

Behalve bij Elitedating vertrekken de meeste datingsites van een traditionele vragenlijst om je profiel in kaart te brengen. Echter die vragen maken assumpties van je "karakter/profiel", met alle gevolgen van dien.

Bijvoorbeeld als je aanduidt een introvert persoon te zijn (zoals ik), dan wil je ook aanduiden dat dit niet altijd zo is, maar slechts in bepaalde situaties.
Datingsites zoals Parship gaan naar mijn gevoel handig om met dit soort nuances, waardoor ik veel meer waarde hecht aan de voorgestelde matches.

Los daarvan is het heuse verademing en een pluspunt van Parship om op die manier je profielschets te doen.

Parship.be toffe vragen

Parship.be : een ander soort vragen dan ik gewoon ben

 

Partnersuggesties

Eenmaal je bent geregistreerd, doet het systeem de nodige berekeningen en geeft het je partnervoorstellen of "matches", gerangschikt op de matchingscore (hoe goed je bij elkaar past). Het moet gezegd, dit werkt heel erg goed.

En de profielen die ik in deze lijst openklik doen me wel instemmend knikken: ‘hmm daar zit wat in …’

Op het profiel van je partner van keuze zie je zijn of haar foto, die jammer genoeg geblurd is. Op zich is dat jammer, maar je krijgt wel heel veel informatie in de plaats. Zo krijg je antwoorden te zien op interessante vragen als:

  • Een bijzondere positieve eigenschap van mezelf
  • Dit doe ik in mijn vrije tijd
  • Persoonlijk citaat
  • en veel meer
parship-info-profiel

Een screenshot van de vele informatie je te zien krijgt op een profiel

 

Parship.be bezoeken

 

 

Matching-resultaat

Ik hou echt van datingsites die me helpen bij het vinden van de juiste partner. Je kan zeker zelf zaken gaan interpreteren, maar als ik een handje word geholpen, sla ik dat zeker niet af.

Als je een profiel openklikt, zie je bij het tabblad “Matching-resultaat” enkele interessante vergelijkingen tussen het profiel & jezelf. Ten eerste wordt je gequoteerd op basis van volgende factoren:

  1. Basispersoonlijkheid (bvb. Intuïtie, vrouwelijke/mannelijke kant. Het gaat hier dus niet om spontane stemmingen maar om de diepere structuren, die het gedrag steeds weer opnieuw vormgeven.)
  2. Gewoontes  (bvb. Vindt u regelmatige maaltijden belangrijk of eet u gewoon als u honger heeft? Houdt u van een strandvakantie of boekt u liever een sportieve wandeltour in de bergen …)
  3. Interesses (bvb. Gezamenlijke hobbies & interesses ondersteunen en verdiepen de binding. Precieze overeenstemming op dit gebied is echter in geen geval een must.)

Ten tweede worden bovenstaande 3 factoren op hun beurt vertaald in een mooie grafiek waarin eigenschap per eigenschap wordt vergeleken met je match.  Die vergelijking verdelen ze onder in 4 delen.

Klik op de tabs (of pijljes op mobiel) om een screenshot te zien van de 4 delen.

 

Niet alleen visueel, maar ook in tekstvorm krijg ik een aanbeveling:

Ondanks uw goede matchingresultaat met VBK0GTNA, zou de manier van communiceren onderling, een belemmering in een mogelijke relatie kunnen vormen. Als u een relatie aangaat, bekijk dan of u samen een manier kunt vinden om met die verschillende spanningsvelden om te gaan, of daar samen iets aan te veranderen

Als je dat leest, dan gaan er wel wat lichtjes branden. Zeker omdat ik communicatie in een relatie heel erg belangrijk vind; dus op naar de volgende?

 

Profielen contacteren

Bij alle gratis lidmaatschappen van alle datingsites, kan je enkel een glimlach of een wink sturen. Bij parship.be kan je een “ijsbreker” of een “glimlach” sturen.

parship-communicatie

 

Het leuke aan de “ijsbreker sturen” is dat je 4 vragen & jouw antwoorden selecteert en die naar iemand stuurt. Die persoon krijgt dan de 4 vragen te zien, maar niet jouw antwoorden. Hij of zij kan die dan gratis beantwoorden en zien of zijn antwoorden overeenkomen met jouw antwoorden.

Stof voor gesprek! Zeker als je de 4 vragen juist beantwoordt en daar een beloning aan koppelt. Kijk maar:

parship-ijsbreker

Als je persoonlijke berichten wil sturen, dan betaal je. Maar, dat is niet anders bij andere datingsites.

 

 

 

Wie heeft je bezocht?

Ik begrijp niet waarom dit op andere websites betalend is. (Hey Facebook, ik ben wel geïnteresseerd in deze informatie). Maar hier krijg je de laatste 3 bezoekers te zien wie er wanneer je profiel heeft bezocht en wat zijn of haar matching-score is. Handig!

 

Zoeken & zoekresultaten. Ook internationaal!

parship.be - Internationaal zoeken

Internationaal zoeken

Naast de partnervoorstellen, kan je zelf ook zoeken op lengte, leeftijd, regio, kinderen en roker.

Hou je van internationale vriendschappen of relaties. Dan zit je aan het juiste adres. Het is mogelijk om gratis een hele resem landen toe te voegen aan je zoekopdracht.

Parship.be is een internationaal actief, en dat spelen ze hier mooi uit. Stel je dat aan een grensstreek woont, kan je ook Nederland, Duitsland, of Frankrijk erbij nemen (en vele andere landen).

 

 

Aparte sectie voor holebi’s

Er bestaan websites die zich speciaal richten naar holebi’s, maar deze website kent een heel actieve ledenbasis.

 

Parship prijzen

Prijs per maand. Ja, deze prijzen zijn niet goedkoop. Dat heeft een aantal gevolgen:

  1. Geen pottenkijkers of studenten die "een avondje foto's kijken" doen
  2. Enkel mensen die serieus op zoek zijn.
  3. Contactgarantie (van hun website: "Als u na 6 maanden Premium-lidmaatschap niet met minimaal 5 leden in contact bent gekomen, dan verlengen wij uw lidmaatschap op uw verzoek gratis met 6 maanden. Bij 12 maanden of langer Premium-lidmaatschap garanderen we 7 contacten. Bij 24 maanden Premium-lidmaatschap garanderen wij 10 contacten.")
LooptijdTotale prijs
Minder dan 1 maand
1 maand
3 maanden
6 maanden299,40
1 jaar394,80
2 jaar549,60
Andere
Parship bezoeken

 

Video's

 

Video: Profiel & matching-resultaat

 

Niet wat je zocht? Geef deze een kans...

Elitedating review
Match4me review

Match4me in een notendop? Betrouwbaar, veel leden, evenwichtige m/v-verdeling en profielen van goede kwaliteit. Absolute aanrader voor een serieuze relatie!

Relatieplanet review

Relatieplanet.be is een van de grootste datingsites van België. (Heb het even bijgehouden, hoeveel mensen er zich nieuw registreren op 4 dagen tijd: 1053! Da’s +/- 250 per dag). Bij de laatste zoekopdracht kreeg ik 12.715 resultaten van potentiële vrouwelijke partners. Ik neem graag aan dat het aantal mannelijke deelnemers een pak hoger ligt. En dit zijn enkel actieve leden. Slik, die zoekopdracht toch even verfijnen.

Rendez-vous review

De ideale website voor mensen die twijfelen of “datingsites” wel iets voor hen is. Een van de oudste en meest uitgebreide datingsites in België!

Gratis lidmaatschap?

De promotiecodes voor gratis lidmaatschap bij datingsites kan je vanaf nu enkel via mail ontvangen.U zal nooit spam van mij ontvangen.

Om de kwaliteit van de leden van de datingsites te waarborgen worden de codes enkel via mail gegeven. Dus als de datingsites promoties doen, zal u deze als eerste en enkel per mail ontvangen.