Overzicht datingsites single moeders en vaders

 

Overzicht datingsites voor gescheiden en alleenstaande ouders

 

Prijzen

#Naam1 maand3 maanden6 maanden1 jaar2 jaarBezoek
1Alleenstaande mama's27,9959,99Bezoeken
2Alleenstaande papa's27,9959,99Bezoeken
3Nextlove119,97179,94239,88Bezoeken

 

Column: Ik moest ervoor waken dat mijn kinderen geen ouderrol opnemen

De dag dat mijn echtgenoot besloot weg te gaan, was ik plots een gescheiden moe­der. Dat vond ik verschrik­kelijk. Mijn droombeeld was dat van een harmonieus gezin, met drie kinderen en twee volwassenen. Het was niet mijn beslissing om ons huwelijk te beëindigen. Maar met de jaren ben ik de voordelen van het alleen-zijn gaan waarderen. Ook in het ouderschap. Je bent kwetsbaar als alleenstaande moeder, maar het voelt ook goed om het heft in eigen hand te nemen en zelfredzaam te zijn. Ik hoef vandaag niet per se een relatie. Hoewel er wel datingsites bestaan voor alleenstaande mama's en papa's.

Wat zijn de voordelen van solo­ ouderschap ?

alleenstaandenJe kunt je eigen opvoe­dingsvisie volgen en hoeft geen compro­missen te sluiten. Mijn ex-man vindt bij­ voorbeeld dat onze drie dochters vanaf hun achttiende financieel op eigen benen moeten staan, omdat hij dat vroeger ook heeft moeten doen. Ik ben het daar niet mee eens. Ze mogen van mij een studen­tenjob hebben, en het is goed dat ze leren dat het leven veel geld kost. Maar ik geef hun ook graag wat zakgeld. Mocht hun vader nog bij ons wonen, dan zou ik hen meer moeten ontzeggen. Er zouden meer frustraties zijn. Mijn visie is niet beter of slechter dan de zijne. Hij is gewoon har­der in de opvoeding, ik verwen hen liever wat.

En wat zijn de minpunten?

Kinderen verwachten dat je als volwassene altijd sterk en stabiel bent, maar als enige ouder is dat niet altijd gemakkelijk. Toen ik pas gescheiden was, wou ik een job die ik als alleenstaande moeder beter kon combineren met mijn kinderen. Ik had si­nologie gestudeerd, maar besloot me bij te scholen om in het onderwijs te kunnen gaan. Ik kwam terecht in het volwasse­nen- en tweedekansonderwijs, best een moeilijk publiek. Ik wou mijn job perfect doen, tegelijk moest ik sterk zijn voor mijn jongste dochter, toen nog een kleuter.

Op een bepaald moment ben ik ge­knakt en kreeg ik een burn-out. Ik ben een jaar thuis gebleven. Toen was ik enorm in paniek. Mijn kinderen waren heel jong: vier, zes en acht. Ik vond het verschrikkelijk om hun te zeggen dat ma­ma niet goed was. Op zo'n moment mis je een partner die het even overneemt. Ik vind het heel spijtig dat ze mij toen zo kwetsbaar hebben gezien. Ze hebben on­zekerheid gevoeld, en zullen dat de rest van hun leven meedragen.

Ik merkte dat mijn oudste dochter de rol en plaats begon in te nemen van haar vader. Gelukkig is het goed gekomen. Vandaag probeer ik ervoor te waken dat mijn kinderen geen ouderrol opnemen. Misschien dat ik hen daarom wat meer verwen en zelden vraag om te helpen in het huishouden.

Drie kinderen grootbrengen in je eentje, hoe doe je dat financieel?

Als enige kostwinner heb ik het financieel vaak moeilijk. We wonen in een oud huis, dat ik alleen moet afbetalen, en er is altijd wel iets dat dringend hersteld moet wor­den. Iets aan het dak of de verwarming.

De twee oudste dochters wonen voltijds bij mij, voor elk van hen legt hun vader el ke maand vijftig euro bij. Dat is niet veel, maar alle beetjes helpen. Onze jongste woont nog om de week bij mij, de andere week bij haar vader. Zij heeft het soms nog moeilijk met de hele situatie, vooral wanneer ze haar leven vergelijkt met dat van vriendinnen.

Waarom moeten wij arm zijn? En waarom eten wij altijd zo laat? zegt ze dan. Daaraan merk ik dat ze zich wat schaamt. Dat is niet fijn, maar ik denk dat ze later wel zal beseffen dat ande ren het nog veel moeilijker hebben. Mijn oudste dochter studeert momenteel met een Erasmusbeurs in Berlijn. Een goede vriend, die zelf geen kinderen heeft, heeft wat bijgelegd omdat hij het geweldig vindt dat mijn kinderen ervaring willen opdoen in het buitenland. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Waarop ik bespaar? Ik heb geen poets­ vrouw en geen auto, wel een Cambio­ abonnement. Ik ga al jaren niet meer op vakantie met de kinderen, gelukkig doet hun vader dat wel. En verder ben ik zuinig: nieuwe kleren of een kappersbeurt vind ik niet zo belangrijk. Ik leg liever wat centjes bij als mijn dochters sparen voor een smartphone.

Wat ik wel heel spijtig vind, is dat er amper budget overschiet voor cultuur. Hee is al lang geleden dat ik met mijn dochters nog naar het theater of een museum ging. En een kranten- of tijdschriftenabonnement is ook te duur.

Welk effect heeft alleen zijn op uw ge­moed?

Toen de kinderen nog klein waren, heb ik me vaak schuldig gevoeld. Omdat ik vol­tijds werkte, moest ik hen vaak alleen la­ten.

Ook als ze bijvoorbeeld een beetje ziek waren, maar toch thuisbleven van school, liet ik hen soms alleen. Ook op woensdag­ middag waren ze alleen. Ze konden me telefonisch bereiken, en ik werkte ook vlakbij. Maar ik kreeg daar geregeld com­mentaar op van collega's.

Dat was frustre­rend. Ik heb me toen vaak moeten verde­digen. Vandaag voel ik me rustiger. Voor­al om centen kan ik nog bezorgd zijn. Maar alleen voor het geld zou ik nooit een relatie met een andere man kunnen be­ginnen. Ik heb de voorbije jaren wel enke­le relaties gehad, en toen ik net gescheiden was, verlangde ik echt naar een relatie.
Een nieuwe partner zoeken kan bijvoorbeeld via een datingsite voor alleenstaande ouders. Dat kan lukken maar de uitdaging is dat je twee levens moet zien te verenigen.

Maar zolang mijn kinderen nog thuis wo­nen, komen zij op de eerste plaats. Ik voel me ook sterk dat ik het alleen kan.

Gratis lidmaatschap?

De promotiecodes voor gratis lidmaatschap bij datingsites kan je vanaf nu enkel via mail ontvangen.U zal nooit spam van mij ontvangen.

Om de kwaliteit van de leden van de datingsites te waarborgen worden de codes enkel via mail gegeven. Dus als de datingsites promoties doen, zal u deze als eerste en enkel per mail ontvangen.

Help je vriend(in)!

Deel Lovelab.be in een privé-bericht en maak misschien iemand gelukkig …

 

Vraag het aan Lovelab

Vragen over deze datingsite, of een algemene vraag. Stel het ons hier.

Uw email (verplicht)

Uw bericht (verplicht)