Overzicht 50 plus dating sites

 

Overzicht 50 plus dating sites

 

Prijzen

#Naam1 maand3 maanden6 maanden1 jaar2 jaarBezoek
150+Match24,9544,8559,7095,40Bezoeken
250 Liefde89,97149,94215,88Bezoeken
3Tesamen.org96,00188,00Bezoeken
450 Plus Relatie14,9929,9745,00Bezoeken

 

Waarom als 50 plusser online daten

  1. U komt in contact met andere alleenstaande mannen of vrouwen.
  2. U weet zeker dat de leden van deze sites ongehuwd zijn.
  3. U heeft geen last van (grof taalgebruik van) te jonge singles.
  4. Deze websites zijn tegenwoordig professionele bedrijven: uw gegevens en anonimiteit zijn veilig.
  5. U kunt eenvoudig zoeken naar alleenstaanden met dezelfde interesses en hobby’s als u.
  6. Ook voor nieuwe vriendschappen en contacten kunt u zich aanmelden. Niet iedereen is gericht op een nieuwe relatie.
  7. Dating is al lang geen taboe meer. Steeds meer ouderen vinden iemand via het internet.
  8. Veel van de leden zijn hoger opgeleid

 

Getuigenis over 50 dating: "Ik deug niet voor vrijblijvendheid"

Een singles-column voor 50+ers

Bron: Weekend Knack nr. 50

Drie jaar lang was ik single. Drie jaar die afwisselend een schril en vrolijk contrast vormden met de dertig jaar waarin ik een relatie had. Drie boeiende jaren, waarin ik gejuicht, gehuild, genoten, gevochten heb. Maar vooral, zo gaat dat dan met stevige crisissen en drastische omwentelingen in een mensenleven, heb ik er nogal wat uit geleerd. Een aanrader, zou ik bijna zeggen. Maar laat wie gelukkig is met zijn lief, dat lief vooral koesteren.

Gaan en staan waar je wilt

Af en toe vertrouwden vrouwen met een relatie me toe dat ze stiekem jaloers op mij waren. Die vrijheid om te gaan en staan waar ik wilde, om in minuut één de vraag te krijgen of ik mee uit eten wilde en in minuut twee al klaar te staan met mijn jas over mijn arm. Om op reis te gaan waarheen ik maar wilde, met wie ik maar wilde, zolang ik maar wilde (en zover de singleportemonnee dat toeliet, want dat vergaten ze voor het gemak) en op een 50 plus datingsite de profielen af te schuimen, zomaar omdat het kon.

Straks ben ik dood en niemand weet het

Maar de sprong in het duister zagen ze toch niet zitten en oké, ze waren niet supergelukkig, maar ook niet superongelukkig.
Ze kabbelden, terwijl ik het gevoel had voluit te stromen. Dat ik de eenzaamheid soms voelde snijden, beseften ze niet. Het verloren gevoel wanneer ik na een vriendinnenvakantie alleen thuiskwam in een koud en donker huis. De leegte binnenin toen ik na een korte, onmogelijke relatie alleen door een beregende straat liep en niets anders hoorde dan het galmen van mijn eigen voetstappen. De opstoot van zelfmedelijden die ik voelde toen ik de trappen afdonderde en tijdens de val dacht: straks ben ik dood en niemand weet het. Maar kijk, ik leef.

U hoort me al aankomen: hoe happy ik bijwijlen ook was als single, toch kriebelde het verlangen naar liefde en naar de slaperige warmte van een mannenlijf in mijn bed. Ik wilde aanraken en aangeraakt worden. En ik wilde het met iemand die vertrouwd was. Blijkbaar ontsnapte ook ik niet aan de oeroude drang om me met een ander wezen te verbinden.

Een tijdlang heb ik mezelf stoer wijsgemaakt dat het eigenlijk niet meer hoefde, zo'n 'verstikkende toestand' met een man

"Hoe happy ik
bijwijlen ook was als
single, toch kriebelde
het verlangen naar
liefde en naar de
slaperige warmte van
een mannenlijf"

die avond aan avond mijn hand wil vasthouden, mij wil kortwieken, aan banden leggen. Temmen. Ik zou wel zien wat zich aandiende, mijn achterstand links en rechts inhalen. De waarheid is - zo heb ik ondervonden - dat ik niet deug voor vrijblijvendheid in relaties. Het is ja of neen. En zolang ik de man niet ontmoette die me het gevoel gaf dat ik gelukkiger kon zijn mét dan zonder hem, zou het neen blijven. Het is intussen ja. Met overtuiging. Het is waar: een mens kan zich veel eenzamer voelen in een ongelukkige relatie dan in zijn eentje. En een gouden kooi blijft toch maar een kooi. Maar toch zijn de conclusies van overtuigde singles soms kort door de bocht.
50 dating: compromissen zijn belangrijk
Compromissen sluiten wordt op een lijn gezet met het verliezen van je onafhankelijkheid. Van je identiteit zelfs. Het zijn verstandige mensen die het zeggen. Mensen die bereid zijn tot compromissen in werk, vriendschappen en familierelaties. Maar zodra de liefde in zicht komt, moet het compromisloos. Of niet.

Is het leven van een single echt fijner en interessanter?

Ik vraag me af in welke mate het kiezen voor single-zijn bewust gebeurt. Wordt het gevoed door de overtuiging dat her leven echt fijner en interessanter is alleen dan getweeën? Of is het een verhaal dat we onszelf vertellen, zoals een mens zichzelf altijd verhalen vertelt die hem in staat stellen verder te leven met zichzelf en de dingen die hem overkomen? Doe ik dan niet precies hetzelfde ? En maakt dat eigenlijk wel iets uit? Het vermogen om je wensen af te stemmen op de werkelijkheid en tegelijk die werkelijkheid zo aangenaam mogelijk maken: misschien is dat wel de eigenschap die gelukkige mensen - al of niet single - met elkaar delen.

 

 

Gratis daten, kan dat?

Mensen die elkaar ontmoeten via het internet, het is de normaalste zaak geworden. Net zoals je kan vragen: waarom via het internet, stel ik de vraag: waarom niet? Je kan elkaar in alle rust leren kennen, je kan nadenken over wat je schrijft en wil delen. Een eerste date of ontmoeting zal zo veel makkelijker verlopen. Je hebt het gevoel elkaar al te kennen. En daarmee spreek ik uit eigen ervaring.

Bestaan er eigenlijk gratis datingwebsites voor vijftiger in België?

Ja en neen. Inschrijven is altijd gratis. Als je echt in contact wil treden met iemand via een bericht of andere manier (bvb. chat) dan betaal je. Is dat erg? Ik vind van niet. Als je je blindstaart op het geld, heb je niet echt veel te zoeken op een datingwebsite en ga je wellicht te overhaast te werk om iemand te leren kennen omdat de geldmeter tikt. De prijzen zijn vaak democratisch en dus niet duur. Als je de keuze hebt raad ik een abonnement van 3 maanden aan. Tijd genoeg om rond te neuzen en mensen te contacteren die je graag beter wil leren kennen.

Veel 50+ surfen op ontmoetingswebsites

Waarom zijn datingsites voor 50 plussers zo populair? Recent onderzoek toont aan dat het grootste deel van alleenstaande 50 plussers niet zozeer op zoek is naar een nieuwe partner. De datingsites dienen vaak als een opstapje. Het begint met een vriendschap, en wat er daarna komt, komt maar. We zien wel.

Gratis inschrijven bij datingsites voor 50-plussers

Bij alle datingsites voor 50 plussers kan je je gratis inschrijven en vervolgens in contact komen met mannen of vrouwen van boven de 50, maar ook jonger (vanaf 45j). In de lijst hierboven zie je dus enkele sites die zich uitsluitend richten op 50 plussers, maar dus ook enkele datingsites die zich richten op een bredere doelgroep, maar met veel 50 plussers

 

Gratis lidmaatschap?

De promotiecodes voor gratis lidmaatschap bij datingsites kan je vanaf nu enkel via mail ontvangen.U zal nooit spam van mij ontvangen.

Om de kwaliteit van de leden van de datingsites te waarborgen worden de codes enkel via mail gegeven. Dus als de datingsites promoties doen, zal u deze als eerste en enkel per mail ontvangen.

Help je vriend(in)!

Deel Lovelab.be in een privé-bericht en maak misschien iemand gelukkig …

 

Vraag het aan Lovelab

Vragen over deze datingsite, of een algemene vraag. Stel het ons hier.

Uw email (verplicht)

Uw bericht (verplicht)